Περισσότεροι από 16.000 νέοι κωδικοί ελληνικών προϊόντων και 509 νέες εταιρείες το 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΑΘΗΝΑ, 11 Δεκεμβρίου, 2013 – Περισσότερα από 16.000 νέα προϊόντα ελληνικών επιχειρήσεων κυκλοφόρησαν στη διεθνή και εγχώρια αγορά το 2013 και πάνω από 500 εταιρείες απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520 σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της 520 Barcode Ελλάς και της online υπηρεσίας της εταιρείας.

Ο κλάδος των Τροφίμων και Ποτών συνεχίζει να είναι ο πιο δυναμικός ανάμεσα στις νέες επιχειρήσεις, καταγράφοντας ένα μερίδιο της τάξεως του 69,5%. Πρόκειται για έναν κλάδο που παρουσιάζει σημαντική κινητικότητα τα τελευταία χρόνια και αποτελεί σταθερά την ατμομηχανή της εξωστρέφειας της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κομβικό ρόλο στον κλάδο αυτό διατηρεί ο πρωτογενής τομέας και τομείς όπως το Ελαιόλαδο, ο Οίνος και το Μέλι. Ακολουθούν οι κλάδοι των Καλλυντικών, των Ειδών Υγιεινής και των Παραφαρμακευτικών αλλά και των Εκδόσεων, του Γενικού εμπορίου και των Ειδών Οικιακής Χρήσης. Παρατηρείται, επίσης, από τα στοιχεία μια στροφή σε εναλλακτικά αντικείμενα δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα η βιοκαλλιέργεια και η παραγωγή και εμπορία τρουφών ή σαλιγκαριών.

Ως προς την γεωγραφική διαστρωμάτωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 520 Barcode Ελλάς, o μεγαλύτερος όγκος των νέων κωδικών δημιουργήθηκε στην Αττική και το 2013 και αμέσως μετά ακολουθεί η Μακεδονία που την φετινή χρονιά προσπέρασε περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη και τα Νησιά του Αιγαίου που ακολουθούν.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ανθεκτικότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας παρά τις πιέσεις που ασκούνται από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Οι ελληνικές επιχειρήσεις αποδεικνύεται ότι επιμένουν, προχωρούν στην παραγωγή νέων προϊόντων και με ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα την ποιότητα και την ελληνικότητα κυκλοφορούν με επιτυχία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και διεθνώς.

Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της online υπηρεσία με την οποίαν μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, μέσω της ιστοσελίδας www.520barcodehellas.com, γρήγορα και αξιόπιστα. Ως τώρα 33.472 νέα προϊόντα έχουν αποκτήσει barcode 520 από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Η 520 Barcode Ελλάς έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους. Η εταιρεία διαρκώς εμπλουτίζει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μάχη ενδυνάμωσης του λιανεμπορίου και των εξαγωγών.


2013
2013 → Δελτίo Τύπου 12 από 12  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12