Αύξηση 50% και περισσότεροι από 24.400 νέοι κωδικοί ελληνικών προϊόντων το 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΑΘΗΝΑ, 16 Δεκεμβρίου, 2014 – Περισσότερα από 24.400 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Ελλάς και κυκλοφόρησαν στη διεθνή και εγχώρια αγορά μέσα στο 2014. Σημαντικό στοιχείο αισιοδοξίας αποτελεί ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνεται αύξηση των barcodes της τάξεως του 50%. Επιπλέον, κατά το ίδιο διάστημα 500 νέες εταιρείες εγγράφηκαν στην 520 Barcode Ελλάς και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520.

Ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών σταθερά πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια εξωστρέφειας της χώρας και το 2014, καταγράφοντας μερίδιο που αγγίζει στο 68%. Όπως είχε παρατηρηθεί ήδη από τα στοιχεία του 1ου εξαμήνου του έτους, ο συγκεκριμένος κλάδος εμφανίζει μεγαλύτερη διασπορά στους τομείς δραστηριότητας των επιχειρήσεων του. Νέο και ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ανοδική τάση κλάδων όπως η Οινοποίηση, η Ζυθοποιία και η Αποσταγματοποιία οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα φτάνοντας το 11% του συνόλου της κατηγορίας. Αντιθέτως κάμψη 40% εμφανίζουν οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κλάδο το 70% των επιχειρήσεων είναι παραγωγικές ενώ το 30% είναι εμπορικές, εισαγωγικές ή εξαγωγικές.

Στους τομείς δραστηριότητας ακολουθούν τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής, τα Παραφαρμακευτικά, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριο και η Ένδυση. Ως προς την «γεωγραφία» της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ο μεγαλύτερος όγκος των νέων εταιρειών και κωδικών για το 2014 δημιουργήθηκε στην Αττική και αμέσως μετά ακολουθούν η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Στερεά Ελλάδα και τα Νησιά του Αιγαίου.

Τα συνολικά στοιχεία για το 2014, παρουσιάζουν ένα θετικό πρόσημο για την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων και επιβεβαιώνουν μια σταθερά ανοδική πορεία. Οι ελληνικές επιχειρήσεις αποδεικνύεται ότι με όπλα την ποιότητα και το ελληνικό τους διαβατήριο μπορούν και έχουν επιτυχία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και διεθνώς.

Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της online υπηρεσία με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, μέσω της ιστοσελίδας www.520barcodehellas.com, γρήγορα και αξιόπιστα. Χαρακτηριστικά, το σύνολο των barcode που έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα από την online υπηρεσία της εταιρείας ανέρχεται σε 58.166.

Η 520 Barcode Ελλάς έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους. Η εταιρεία διαρκώς εμπλουτίζει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μάχη ενδυνάμωσης του λιανεμπορίου και των εξαγωγών.


2014
2014 → Δελτίo Τύπου 7 από 7  1 2 3 4 5 6 7