Περισσότεροι από 25.000 οι κωδικοί νέων ελληνικών προϊόντων μέσα στο 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΑΘΗΝΑ, 14 Δεκεμβρίου 2015Πάνω από 25.000 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Ελλάς μέσα στο 2015. Επιπλέον και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και τις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα, οι νέες εταιρείες, που εγγράφηκαν στην υπηρεσία και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520 έφτασαν τις 452.

Αξίζει να σημείωθεί ότι από το σύνολο των νέων επιχειρήσεων – πελατών της 520 Barcode Ελλάς το 63% είναι παραγωγικές και τυποποιητικές εταιρείες στοιχείο που επιβεβαιώνει την ανοδική τάση των συγκεκριμένων κλάδων. Τα στοιχεία για το 2015, δίνουν ένα συγκρατημένα αισιόδοξο τόνο για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας κυρίως λόγω της ανθεκτικότητας που εμφανίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών, διατηρεί τα υψηλά ποσοστά του αγγίζοντας το 68%. Οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου πέτυχαν να σταθεροποιηθούν στο 12%. Αντίθετα, πτωτική τάση εμφάνισαν οι κλάδοι της Οινοποίησης και της Ζυθοποιίας, που το 2014 είχαν επιδείξει ιδιαίτερη ανάπτυξη, από το 11% στο 10%.

Γενικότερα στους τομείς δραστηριότητας δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες ανακατατάξεις καθώς ακολουθούν τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής, τα Παραφαρμακευτικά, η Ένδυση, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριο, και τα Απορρυπαντικά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση της δημιουργίας νέων κωδικών, επιχειρήσεων με αφετηρία τη Μακεδονία (23%), την Κρήτη (8%), τα Νησιά του Αιγαίου (7%) και τη Θεσσαλία (7%). Πάντως η Αττική, συνεχίζει να έχει τη μερίδα του λέοντος με 33% ενώ σταθερές δυνάμεις – αν και παρουσιάζουν μία μικρή πτώση - παραμένουν η Πελοπόννησος (11%) και η Στερεά Ελλάδα (5%).

Η 520 Barcode Ελλάς, συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, έχοντας στο ενεργητικό της την έκδοση του συνόλου των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Η διαρκής αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των υπηρεσιών, αποτελεί προτεραιότητα αλλά και συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας που ενισχύει έτσι έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις στην καθημερινή προσπάθεια τους τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcode που έχουν δημιουργηθεί από την online υπηρεσία της εταιρείας αγγίζει τους 83.497. Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της online υπηρεσία με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα και αξιόπιστα το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, μέσω της ιστοσελίδας www.520barcodehellas.com.


2015
2015 → Δελτίo Τύπου 5 από 5  1 2 3 4 5