Σε ένα QR Code, συνήθως κωδικοποιούμε τη διεύθυνση μιας ιστοσελίδας, ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου ή τα στοιχεία μιας επαφής με τρόπο κατάλληλο για να χρησιμοποιούνται από συσκευές κινητών τηλεφώνων ή τάμπλετ. Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα QR Code με τα στοιχεία που θέλετε και να το μεταφορτώσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή εικόνας τύπου png ή pdf.

Η μικρή ανάλυση εικόνας παράγει μικρότερα αρχεία που είναι καταλληλότερα για ηλεκτρονική αποστολή ή χρήση στον υπολογιστή. Η μεγαλύτερη ανάλυση παράγει αρχεία τύπου pdf που είναι καταλληλότερα για εκτυπώσεις. Τα παραγόμενα αρχεία έχουν ανάλυση 72 ή 144 ή 300 ή 600dpi. Τα αρχεία 300 και 600 dpi είναι σε μορφή PDF και είναι πάντα μαυρόασπρα.

Το μέγεθος του QR Code εξαρτάται από το περιεχόμενο και το Επίπεδο Διόρθωσης. Σε συνήθεις εφαρμογές το μικρό ή μεσαίο μέγεθος είναι ικανοποιητικά.

Τα περιθώρια στο QR Code είναι απαραίτητα για την αναγνωσιμότητά του. Η επιλογή "Κανονικό" είναι ικανοποιητική για τις περισσότερες εφαρμογές.

Το QR Code ενσωματώνει αλγόριθμους ανάκτησης δεδομένων από τυχόν κατεστραμμένα σύμβολα. Οι αλγόριθμοι αυτοί επιτρέπουν την ανάκτηση των πληροφοριών από σύμβολα QR Code στα οποία έχει καταστραφεί από 7% έως και 30% των πληροφοριών που περιέχουν ανάλογα με το "Επίπεδο Διόρθωσης" που επιλέγεται. Μεγάλο επίπεδο διόρθωσης δημιουργεί μεγαλύτερη εικόνα QR Code.

Η καλύτερη αναγνωσιμότητα εξασφαλίζεται με την επιλογή σκούρου χρώματος γραμμών και ανοικτού χρώματος φόντου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά φωτεινότητας. Αν επιλέξετε άλλα χρώματα πλην των μαύρο-άσπρο φροντίστε να δοκιμάσετε αν το παραγόμενο QR Code είναι αναγνώσιμο.