24.000 οι νέοι κωδικοί νέων ελληνικών προϊόντων μέσα στο 2016 και 229 νέες επιχειρήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΑΘΗΝΑ, 4 Ιουλίου 2016 – Συνολικά 24.000 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2016 με 229 νέες επιχειρήσεις να εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της 520 Barcode Ελλάς. Σύμφωνα με τον απολογισμό του εξαμήνου της 520 Barcode Ελλάς παρουσιάζεται μια θετική και σταθερή πορεία – δεδομένης της κατάστασης της εγχώριας οικονομίας, η οποία έχει επηρεάσει κατά πολύ την δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέχεια της επιτυχημένης υπηρεσίας barcode online, η υπηρεσία διαχείρισης barcode my520 έχει ξεκινήσει δυναμικά αναλαμβάνοντας την περαιτέρω απλοποίηση της καθημερινής εργασίας επιχειρήσεων και καταναλωτών. Συγκεκριμένα, μέσω του my520 δημιουργήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2016 περισσότεροι νέοι κωδικοί απ’ ότι ολόκληρο το προηγούμενο έτος, στοιχείο που αποδεικνύει τη στροφή των επιχειρήσεων προς τις online υπηρεσίες.

Πιο αναλυτικά, σε ηγετική θέση παραμένει ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών, με ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 67%. Με μικρές διακυμάνσεις ακολουθούν και οι υπόλοιποι κλάδοι όπως Καλλυντικά, Είδη Υγιεινής, Παραφαρμακευτικά, Ένδυση, Είδη Οικιακής Χρήσης, Γενικό εμπόριο και Απορρυπαντικά.

Τέλος, σε επίπεδο γεωγραφικής διαστρωμάτωσης και δραστηριοποίησης των νέων πελατών δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές μεταβολές. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η αύξηση της δημιουργίας νέων κωδικών, στην Πελοπόννησο (12%) και τα Νησιά του Αιγαίου (8%). Η Αττική, διατηρεί σταθερά τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό 43% και ακολουθούν η Μακεδονία (16%), η Κρήτη (6%), η Θεσσαλία (6%) και η Στερεά Ελλάδα (3%).

Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcodes που είναι καταχωρημένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my520 ξεπερνά τις 192.000. Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της online υπηρεσία με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, μέσω της ιστοσελίδας www.520barcodehellas.com, γρήγορα και αξιόπιστα.

Όπως είναι γνωστό, η 520 Barcode Ελλάς, στις τρεις δεκαετίες λειτουργίας της έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους. Η εταιρεία διαρκώς εμπλουτίζει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μάχη ενδυνάμωσης του λιανεμπορίου και των εξαγωγών.

Η 520 Barcode Ελλάς, εισήγαγε το σύστημα barcode στην Ελλάδα πριν από 30 χρόνια. Παράλληλα με τη δημιουργία και έκδοση κωδικών αριθμών barcode με πρόθεμα 520, από την ίδρυσή της το 1985, εστιάζει στην ανάπτυξη και εφαρμογή προτύπων και λύσεων που βελτιώνουν τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η 520 Barcode Ελλάς υποστηρίζει 5000 ελληνικές & πολυεθνικές επιχειρήσεις, φορείς δημοσίου κ.ά., παρέχοντας καινοτόμα προϊόντα και ποιοτικές υπηρεσίες, με σκοπό την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, του λιανεμπορίου και των εξαγωγών, ενώ έχει εκδώσει τη συντριπτική πλειοψηφία των barcode των ελληνικών προϊόντων που διακινούνται στην εγχώρια και διεθνή αγορά.


2016
2016 → Δελτίo Τύπου 6 από 6  1 2 3 4 5 6