Περισσότεροι από 13.200 νέοι κωδικοί ελληνικών προϊόντων το πρώτο εξάμηνο του 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :ΑΘΗΝΑ, 15 Ιουλίου, 2015 – Περισσότερα από 13.200 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Ελλάς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Οι νέοι κωδικοί που κυκλοφόρησαν με πρόθεμα 520 ήταν αυξημένοι κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα και παρά την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα οι νέες εταιρείες που εγγράφηκαν, έφτασαν τις 237.

Τα πρώτα στοιχεία για το 2015, καταδεικνύουν μια ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί, ενώ αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για θετική πορεία στο δεύτερο εξάμηνο υπό την προϋπόθεση της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος.

Πιο αναλυτικά, ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών, συνεχίζει να έχει ηγετικό ρόλο καταγράφοντας μερίδιο που αγγίζει το 67%. Στον συγκεκριμένο κλάδο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέχιση της δυναμικής της Οινοποίησης και της Ζυθοποιίας που είχε αναπτυχθεί από το 2014 που φτάνει πλέον στο 11% του συνόλου της κατηγορίας. Αντιθέτως πτωτική τάση εμφανίζουν οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου που έπεσαν από το 14% κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα στο 11%.

Στους τομείς δραστηριότητας δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανακατατάξεις καθώς ακολουθούν και φέτος τα Καλλυντικά, τα Είδη Υγιεινής, τα Παραφαρμακευτικά, τα Είδη Οικιακής Χρήσης, το Γενικό εμπόριο, η Ένδυση και τα Είδη Συσκευασίας

Τέλος ως προς την γεωγραφική διαστρωμάτωση, ο μεγαλύτερος όγκος των νέων εταιρειών και κωδικών για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δημιουργήθηκε και φέτος στην Αττική και αμέσως μετά ακολουθούν η Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Θεσσαλία τα Νησιά του Αιγαίου και η Στερεά Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, το σύνολο των barcode που έχουν δημιουργηθεί από την online υπηρεσία της εταιρείας ξεπερνά τις 72.000. Η 520 Barcode Ελλάς παρέχει δωρεάν στους συνδρομητές της online υπηρεσία με την οποία μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, μέσω της ιστοσελίδας www.520barcodehellas.com, γρήγορα και αξιόπιστα.

Όπως είναι γνωστό, η 520 Barcode Ελλάς, στις τρεις δεκαετίες λειτουργίας της έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους. Η εταιρεία διαρκώς εμπλουτίζει και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις στη μάχη ενδυνάμωσης του λιανεμπορίου και των εξαγωγών.


2015
2015 → Δελτίo Τύπου 3 από 5  1 2 3 4 5