'Πράσινο Φώς' για δοκιμές συμβατότητας στην πρόταση του EAN•UCC για την ετικέτα αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Η ανάπτυξη ενός παγκοσμίου προτύπου για την αναγνώριση μέσω ραδιοσυχνοτήτων (RFID) προωθήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τους οργανισμούς-διαχειριστές του φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, τη Ρωσική Ομοσπονδία, την Αφρική και τη M. Ανατολή, κηρύσσοντας την έναρξη για δοκιμές συμβατότητας στο ζητούμενο εύρος συχνοτήτων (865-868 MHz).

Οι Οργανισμοί EAN Int’l και UCC, πρωτοπόροι στη παροχή μέσων για τη διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου, αναπτύσσουν ένα παγκόσμιο πρότυπο αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων το οποίο θα είναι συμβατό με τα ήδη υπάρχοντα πρότυπα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας που συνθέτουν το Σύστημα EAN•UCC.

Σύμφωνα με τον Federico Franciosi, Global eCommerce Standards General Manager του EAN Int’l, “η απόφασή μας να προχωρήσουμε εφαρμόζοντας αυστηρές δοκιμές συμβατότητας αποτελεί βασική προϋπόθεση αν ο σκοπός μας είναι η ανάπτυξη ενός πραγματικά παγκοσμίου προτύπου.”

“Το γεγονός αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα” συνέχισε. “Χαιρόμαστε που η ομάδα του project GTAG, είχε την υποστήριξη πολλών χρηστών, Εθνικών Γραφείων EAN, της Low Power Radio Association και πολλών άλλων εθνικών οργανισμών. Εξάλλου, με τα μέσα και την καθοδήγηση από την E.E βελτιώθηκε το προφίλ του GTAG στο χώρο των ραδιοσυχνοτήτων. Οι από κοινού δράσεις μας είχαν σαν αποτέλεσμα οι διοικούσες αρχές στο χώρο αυτό να αποδεχθούν τη χρήση RFID στο εύρος UHF, σε αντίθεση με την απόφασή τους ένα χρόνο νωρίτερα. Επιπλέον μας δόθηκε η δυνατότητα να τους πείσουμε ότι υπάρχει μία συμπαγής ζήτηση για RFID από την αγορά για εφαρμογές logistics.”

“Οι πρώτες ενθαρρυντικές δοκιμές και η θετική συνεργασία μας με κατασκευαστές ασύρματων συσκευών ήχου και ασύρματων τηλεφώνων, έχει αποδείξει ότι πραγματικά αποζητούμε πλήρη συμβατότητα με τους ήδη υπάρχοντες χρήστες του συγκεκριμένου εύρους συχνοτήτων. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εθνικών αρχών έχουν δει τις κοινές μας προσπάθειες και έχουν συμφωνήσει στο να προχωρήσουν σε δοκιμές συμβατότητας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα.”

Συνοψίζοντας, ο Federico Franciosi σημείωσε: “Έχουμε ακόμα πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε και υπάρχει πολύ δουλειά μπροστά μας, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις έτσι ώστε να απαντήσουμε στην επείγουσα ανάγκη των χρηστών μας για πραγματικά παγκόσμια πρότυπα RFID.”

2001
2001 → Δελτίo Τύπου 3 από 5  1 2 3 4 5