Τα Ηνωμένα Έθνη προτείνουν το Σύστημα EAN•UCC για την αναγνώριση των σφαγίων και των τεμαχίων τους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

H Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UN/ECE), συνιστά την εφαρμογή του Συστήματος EAN•UCC στα πρότυπά της για τα σφάγια και τα τεμάχια σφαγίων, με σκοπό την αναβάθμιση της επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων στην εφοδιαστική αλυσίδα κρέατος.

Μέσω του Συστήματος EAN•UCC, παρέχεται η δυνατότητα της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των σφαγίων και των τεμαχίων τους, μέσω της σωστής αναγνώρισης και επισήμανσης.

Στο νεοσυνταχθέν πρότυπο της UN/ECE, που αφορά αποκλειστικά το βοδινό κρέας, γίνεται αναφορά στις «Γενικές Οδηγίες Ιχνηλασιμότητας Βοδινού Κρέατος», του EAN Int’l με σκοπό την ασφαλή παρακολούθηση των βοδινών προϊόντων από τα σημεία εκτροφής μέχρι τα σημεία λιανικής πώλησης.

Οι περισσότερες χώρες που ειδικεύονται στην εμπορία κρέατος, έχουν υιοθετήσει το πρότυπο της UN/ECE, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν κυβερνήσεις και φορείς από την Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Ευρωπαϊκή Κοινότητα, Φιλανδία, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Παραγουάη, Ρωσική Κοινοπολιτεία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και Ουρουγουάη.

O EAN Int’l συνέβαλε ουσιαστικά με την εμειρία που διαθέτει σε θέματα ανάπτυξης και διαχείρισης δεδομένων, συμβολογιών και προτύπων, όπως το EANCOM για τις EDI συναλλαγές.

Το πλήρες περιεχόμενο των προτύπων θα παρουσιαστεί σύντομα στο Internet στο www.unece.org/trade/agr

Από το 1997, ο EAN Int’l και οι Οργανισμοί-μέλη του συνεργάζονται στενά με εκπροσώπους της εφοδιαστικής αλυσίδας κρέατος σε 30 και πλέον χώρες προκειμένου να αναπτύξουν πρότυπα για την αναγνώριση, επικοινωνία και ιχνηλασιμότητα των βοδινών προϊόντων.

Μιά τρίτη ανανεωμένη έκδοση των Οδηγιών για την Ιχνηλασιμότητα του Βοδινού Κρέατος σύμφωνα με τις οδηγίες 1760/2000 της EE, πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα.

2001
2001 → Δελτίo Τύπου 2 από 5  1 2 3 4 5