Τα barcode με πρόθεμα 520 και τα ελληνικά προϊόντα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Τα barcodes με πρόθεμα 520 και τα ελληνικά προϊόντα

Η GS1 Ελλάς - 520 Barcode Hellas, η οποία έχει εκδώσει το σύνολο των κωδικών barcode με πρόθεμα 520 για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας εγγύηση για τη μοναδικότητά τους, ξεκαθαρίζει τη σημασία του προθέματος 520.

Το πρόθεμα 520 στους κωδικούς barcode δεν αποκλείει άλλη χώρα κατασκευής, ωστόσο, στο 97% των περιπτώσεων διακρίνει τις ελληνικές επιχειρήσεις και έχει αποδοθεί σε εγχώρια παραγόμενα προϊόντα, τα οποία διακινούνται στην ελληνική και διεθνή αγορά. Επιπλέον, ο κωδικός barcode με το πρόθεμα 520 που εκδίδει η GS1 Ελλάς – 520 Barcode Hellas, διαθέτει διεθνή αναγνώριση ως στοιχείο ελληνικότητας. Το σημαντικότερο διαπιστευτήριο αυτής της παραδοχής, αποτελεί το γεγονός ότι ξένοι προμηθευτές σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα, που εισάγουν ελληνικά προϊόντα, ζητούν κωδικοποίηση αποκλειστικά με πρόθεμα 520.

Όσον αφορά στα οφέλη για το καταναλωτικό κοινό, το πρόθεμα 520 -σε συνδυασμό με την ειδική σήμανση όπου υφίσταται- διευκολύνει τους καταναλωτές στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, να αναγνωρίζουν την προέλευση των προϊόντων που αγοράζουν. Σε μία εποχή τόσο σημαντική για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και των εξαγωγών, τα barcode με πρόθεμα 520 αποτελούν εθνική ταυτότητα και αξιόπιστο στοιχείο διεθνούς αναγνώρισης των προϊόντων που παράγονται από ελληνικές επιχειρήσεις.

Μέσα από την ιστοσελίδα www.520barcodehellas.com, οι συνδρομητές της εταιρείας μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους barcode με πρόθεμα 520, γρήγορα και αξιόπιστα. Ήδη, με αυτήν την υπηρεσία έχουν δημιουργηθεί περισσότεροι από 12.000 κωδικοί barcode, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τις εξαγωγές των προϊόντων.

Τέλος η GS1 Ελλάς – 520 Barcode Hellas διευκρινίζει ότι είναι ο αυθεντικός μοναδικός δημιουργός κωδικών barcode 520 στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, οργανισμός ή σωματείο επικαλείται «εξουσιοδότηση» σε δικαιώματα έκδοσης ή χρήσης επί αυτών των κωδικών στοχεύει σε παραπλάνηση της αγοράς. Καμία εταιρεία, πλην της GS1 Ελλάς – 520 Barcode Hellas, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τη μοναδικότητά τους, εκθέτοντας τις επιχειρήσεις στον κίνδυνο κυκλοφορίας στην αγορά δύο ή και περισσότερων διαφορετικών προϊόντων με τον ίδιο κωδικό barcode. Οι συγκεκριμένες κινήσεις προκαλούν σύγχυση και εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες για το λιανεμπόριο και τις εξαγωγές και αποσκοπούν στον πλήρη αφελληνισμό του συστήματος και τη δημιουργία μονοπωλίου ελεγχόμενου από πολυεθνικό σωματείο, συγκεχυμένης ταυτότητας και συμφερόντων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου.


2012
2012 → Δελτίo Τύπου 4 από 12  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12