Σημαντική Ανακοίνωση της GS1 ΕΛΛΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :Κηφισιά, 11 Ιουλίου 2011

Προσοχή!!!

Νεοσύστατο σωματείο παρακινεί με παραπλανητικό τρόπο τους χρήστες κωδικών από 520 να προβούν σε ενυπόγραφη δήλωση ιδιοκτησίας και μεταβίβασης copyrighted προϊόντων, η χρήση των οποίων τους έχει παραχωρηθεί βάσει συγκεκριμένης ετησίως ανανεούμενης σύμβασης από την εταιρία GS1 Ελλάς ΑΕ.

Συγκεκριμένα, οι εταιρίες χρήστες ωθούνται να παρανομήσουν με το να νοσφιστούν (σφετεριστούν) δικαιώματα που ανήκουν στην εταιρεία μας.

Τονίζεται ότι το σωματείο GS1 Association Greece, του οποίου η συμβατότητα άσκησης εμπορικής δραστηριότητας εξετάζεται ήδη από το Υπουργείο Οικονομικών, ισχυρίζεται ψευδώς ότι εκδίδει και διαχειρίζεται κωδικούς από 520 και 521, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που μπορεί να κάνει (αν μπορεί και αυτό δεδομένου ότι θεωρείται εμπορική πράξη η παροχή άδειας χρήσης κωδικών) είναι να περιοριστεί στην έκδοση και διαχείριση κωδικών από 521 ή οτιδήποτε άλλο πλην του 520. Το πόσο παράνομη είναι η συμπεριφορά τους αποδεικνύεται - και γι’ αυτόν που δεν θέλει να παρακολουθήσει την αντιδικία - από το γεγονός ότι καλούν τις εταιρείες χρήστες να προτιμήσουν αυτούς γιατί δεν θα τους χρεώσουν Φ.Π.Α. Αυτή είναι η εμπορική σοφία τους. Να καλούν εμπόρους να μην πληρώνουν Φ.Π.Α.

Επισημαίνουμε στους συνδρομητές μας ότι η αντιδικία μας με τον GS1 AISBL Βελγίου για τη μεταξύ μας σχέση δεν αφορά καθόλου και δεν θα μπορούσε να αφορά ποτέ την ιδιοκτησία των προϊόντων μας κωδικοποίησης που επί 25 χρόνια αναπτύσσει η Εταιρία μας.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από μήνυση της εταιρείας μας έγινε ανακριτική έρευνα της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά ατόμου που επί 15 χρόνια είχε υπεύθυνη θέση στην εταιρία μας και το οποίο συνεργάζεται τώρα με το εν λόγω σωματείο και στη κατοχή του βρέθηκαν παρανόμως στοιχεία για τα οποία η Αστυνομία έκανε δηλώσεις που αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα της.

Επειδή είναι αυτονόητο ότι οι ενέργειες του σωματείου μπορούν να δημιουργήσουν από προβλήματα μέχρι και χάος στην ελληνική αγορά αλλά και στις εξαγωγές, η Εταιρία μας είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συνδρομητών της με κάθε νόμιμο μέσο και να μην επιτρέψει, χωρίς κυρώσεις, την καταστρατήγηση των έγκυρων κωδικών από 520 από κανέναν.

2011
2011 → Δελτίo Τύπου 2 από 3  1 2 3