Αθέμιτη Συμπεριφορά του GS1 AISBL - Επιστολή της Προέδρου GS1 Ελλάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :Επιστολή της προέδρου της GS1 Ελλάς ΑΕ
 
Αφορά: Αθέμιτη Συμπεριφορά του GS1 AISBL

Κηφισιά, 2 Μαρτίου 2011

Προς τoυς
Συνδρομητές της GS1 ΕΛΛΑΣ
 
Αγαπητοί Συνδρομητές,

Μετά από μήνυση της Εταιρίας μας κατά του βελγικού σωματείου GS1 AISBL, της κ. Monica Walsh (διευθύντριάς του) και της κ. Μαρίας (Μιράντας) συζ. Νικ. Γιακουμάκη (πρώην υπαλλήλου μας), η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε κατ’ οίκον έρευνα στην κ. Μαρία (Μιράντα) συζ. Νικ. Γιακουμάκη.

Τις βραδυνές ώρες της 25ης Φεβρουαρίου 2011 περιήλθε σε γνώση μας το ακόλουθο δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Δ/σης Αττικής, έτσι όπως αναρτήθηκε στον σχετικό διαδικτυακό τόπο.
 


25-02-2011: Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και παράβαση του Ν. περί προσωπικών δεδομένων

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αστυνομική έρευνα για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα
Εμπορικής Εταιρείας (Βιομηχανική Κατασκοπεία)

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής , μετά από καταγγελία Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας και σχετική ψηφιακή έρευνα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονης ημεδαπής και 48χρονης αλλοδαπής, για «Παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα» και παράβαση του Ν. «Περί προσωπικών δεδομένων».

Από το Τμήμα Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα για παραβιάσεις υπολογιστικών συστημάτων, μετά από καταγγελία Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας, η οποία εδρεύει στην περιοχή της Αττικής και η οποία αφορούσε παράνομη κατοχή από την ημεδαπή κατηγορούμενη (πρώην εργαζόμενη της εταιρίας) δεδομένων της εταιρίας (λογισμικά πακέτα, προγράμματα, βάσεις δεδομένων, πελατολόγια κ.λπ.), η οποία τα διέθετε στην αλλοδαπή κατηγορουμένη με την οποία συνεργάζεται και με σκοπό να αποσπάσουν την πελατεία της μηνύτριας εταιρίας.

Μετά από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνα στην οικία της 48χρονης κατηγορουμένης και μετά από έλεγχο σε φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε, βρέθηκαν πλήθος αρχείων σε ψηφιακή μορφή, σχετιζόμενο με τη μηνύτρια εταιρία, όπως βάση δεδομένων πελατών της, αρχεία κωδικών, κ.α.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ
  • ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν, απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.


 
Είναι φανερό για την Εταιρία μας, που κατέθεσε την άνω μήνυση, ότι το πλήθος αρχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περιλαμβάνει εμπορικά μας μυστικά και κυρίως το πελατολόγιό μας, που το αφαίρεσαν απ’ την Εταιρία μας με εγκληματική συμπεριφορά, όργανα του βελγικού σωματείου GS1 AISBL.

Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες σε βάρος μας στόχο είχαν να αποσαθρώσουν την εταιρία μας.

Η εταιρία μας διαχειριζόταν και εξακολουθεί να διαχειρίζεται με υπευθυνότητα το σύστημα κωδικοποίησης με γραμμωτό κώδικα GS1.

Γνωστοποιούμε σ’όλους τους πελάτες μας, παλιούς και νέους, τις σε βάρος μας ενέργειες τόσο απ’το βελγικό σωματείο GS1 AISBL και τη διευθύντριά του κ. Monica Walsh, όσο και απ’ την πρώην υπάλληλό μας κ. Μαρία (Μιράντα) συζ. Νικ. Γιακουμάκη.

 
Με τιμή,
 
 
E. Δ. Δήμου
Πρόεδρος & Δ/νουσα Σύμβουλος
GS1 ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

2011
2011 → Δελτίo Τύπου 1 από 3  1 2 3