GS1 DataBar: Η νέα ονομασία του barcode RSS


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Νέα ονομασία για το barcode RSS (Reduced Space Symbology)

Με νέα ονομασία καθιερώνεται πλέον στην αγορά το μέχρι πρότινος καλούμενο "RSS" σύμβολο (Reduced Space Symbology).

Ο GS1 ανήγγειλε τον Φεβρουάριο την υιοθέτηση της ονομασίας "GS1 DataBar" για το νέο barcode. Η αλλαγή ονόματος κρίθηκε απαραίτητη για την αποφυγή σύγχυσης με τον όρο "RSS" που χρησιμοποιείται ευρέως στο internet και σημαίνει "Really Simple Syndication".

Η ονομασία GS1 DataBar επιλέχτηκε επειδή είναι εύκολη να τη θυμηθεί και να την προφέρει κάποιος. Επίσης, ταιριάζει άριστα με την ονομασία “GS1 DataMatrix” που χρησιμοποιείται ήδη για το δισδιάστατο (2D) barcode.

Για να διασφαλιστεί μια ομαλή μεταβατική περίοδος, θα συνεχιστεί η αναφορά στην προηγούμενη ονομασία και το 2008. Έτσι, θα το συναντάμε ως “GS1 DataBar (RSS)”. Ο GS1 έχει αναγγείλει τον Ιανουάριο του 2010 ως ημερομηνία καθολικής αποδοχής για όλα τα συστήματα ανάγνωσης (scanning) των συμβόλων Databar (RSS) σε οποιαδήποτε μονάδα εμπορίας.

Η χρήση των συμβόλων DataBar αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στις εφαρμογές αναγνώρισης, χωρίς βέβαια να καταργήσει τη χρήση των barcodes EAN-13 & EAN-8. Ένα σύμβολο DataBar μπορεί να απεικονίσει περισσότερες πληροφορίες στο μισό χώρο από ότι ένα συνηθισμένο ΕΑΝ-13, που χρησιμοποιείται έως τώρα στα σημεία λιανικής πώλησης (POS), ενώ έχει τη δυνατότητα απεικόνισης Δεικτών Εφαρμογής GS1.

Η ημερομηνία υιοθέτησης θέτει ως στόχο όλοι οι scanners του λιανεμπορίου να διαβάζουν τα DataBar και να αναγνωρίζουν τους Δείκτες Εφαρμογής GS1 μέχρι το 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τεχνικό Τμήμα 520 Barcode Ελλάς, email: info@520barcodehellas.com

2007
2007 → Δελτίo Τύπου 1 από 3  1 2 3